Прокуратурата във Видин предаде на съд мъж, нанесъл побои над съпругата

...
Прокуратурата във Видин предаде на съд мъж, нанесъл побои над съпругата
Коментари Харесай

Жена опита да се самоубие - мъжът ѝ я пребил 10 дни след брака

Прокуратурата във Видин съобщи на съд мъж, нанесъл побои над брачната половинка си. В един от случаите се стигнало даже до опит за самоубийство на дамата, оповестяват от държавното обвиняване. 

От май 2022 година П.Г. живяла на фамилни начала с обвинения Т.К. Няколко месеца по-късно двамата сключили цивилен брак, като единствено след 10 дни той нанесъл първия побой над брачната половинка си.

Пострадалата не алармирала полицията и не споделила за случилото се на никого. Случаят се повторил още веднъж в края на октомври 2022 година

Вечерта на 11 ноември същата година сред съпрузите още веднъж зародил скандал, който траял до към 04:00 ч. на идващия ден. Обвиняемият бил под въздействие на алкохол, обиждал дамата и ѝ нанесъл побой.

Дори когато Т.К. задремал, потърпевшата П. Г. траяла да се опасява от физическо насилие и не виждала излаз от обстановката. Съпругът ѝ наложително ограничавал персоналния ѝ живот, независимост и права – не допускал свободно и независимо излизане от жилището и осъществявал непрекъснат надзор по телефон.

Изплашена и травмирана от случилото се, дамата направила опит за самоубийство, като погълнала медикаменти. Мъжът ѝ я разкрил паднала и се обадил на 112. Пристигналият на място медицински екип транспортирал потърпевшата в болница, където тя се възстановила.

Впоследствие П.Г. подала тъжби против обвинения в полицията и в съда и завела бракоразводно дело. Спрямо 52-годишния Т.К. била издадена ограничаваща заповед.

Мъжът е притеглен като обвинен за причиняване на телесна щета в изискванията на домашно принуждение и довеждане до опит за самоубийство посредством грубо третиране. Предстои делото против него да продължи в съда.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР